Krank Mili Nedir ?

29-05-2023 11:17
Krank Mili Nedir ?
Krank mili, bir içten yanmalı motorun ana parçalarından biridir ve motordaki pistonların hareketlerini dönme hareketine dönüştürür. Bir çubuk şeklinde olan krank mili, motor bloğunun alt bölümünde yer alır ve pistonlarla bağlantılı olan biyel kollarını döndürür.

Krank milinin görevi, yakıtın yanması sırasında oluşan enerjinin doğru bir şekilde aracın hareketine dönüştürülmesini sağlamaktır. Bu süreçte krank milinin üzerinde yer alan çıkıntılar, biyel kollarının hareketini dönme hareketine dönüştürür.

Krank mili, genellikle çelik veya dökme demirden yapılır ve yüksek mukavemetli ve dayanıklı olmalıdır. Ayrıca, krank mili aşırı ısınma ve aşınmaya karşı dayanıklı bir şekilde tasarlanmalıdır.

Krank milinin doğru şekilde çalışması, motorun verimli ve güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu nedenle, krank mili gibi ana motor parçaları düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekirse bakım ve onarım işlemleri yapılmalıdır.
 
 Bu blog yazısı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Tarafından Türk Ceza Kanunu ve yasalar tarafından korunmaktadır
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.